Service
Probeer het eens!

Als aardigheidje een voorbeeld van een kalender in Excel op A4 formaat met 14 dagen per blad, inclusief feestdagen, ook de variabele. U kunt zelf de begindatum aangeven en eventueel zelf extra bijzondere dagen toevoegen.
Er zijn 56 weken beschikbaar. Ook de Europese weeknummers worden weergegeven.
Er is uitgebreid gebruik gemaakt van opmerkingen. De bladen zijn beveiligd.
Probeer mijn voornaam [alles kleine letters] maar eens om die op te heffen. Dan worden ook de formules zichtbaar. Er zitten een paar spelfouten in. Leuk die later bij een bedrijf terug te vinden.
NB Het Excel bestand wordt aangeboden as is zonder enige verantwoordelijkheid. Dat ligt natuurlijk anders bij opdrachten.

Als tweede voorbeeld in Excel de mogelijkheid om met valideren een keuze uit een lijst te maken. Niets bijzonders. Maar.. een vervolgkeuze wordt dan gemaakt op basis van de eerste keuze. Reuze handig, maar toch wel lastig om zelf uit te zoeken.
Er is hierbij uitsluitend gebruik gemaakt van bestaande formules en dus niets geen gedoe met macro's. Intussen nog veel betere versies gemaakt. Interesse? Mail.

Daaronder iets over organisatie- en managementzaken. Leerzaam?!

Er zijn regelmatig vragen om getallen uit langere teksten te halen. Maar soms ook van rechts naar links zoals bij huisnummers.
Allerlei VBA verhalen, al; dan niet goed werkend, zijn hiervoor in omloop. Hieronder een voorbeeld dat uitsluitend met formules werkt. Wellicht ook voor u een uitkomst. Voor specifieke aanpassingen weet u nu natuurlijk het adres.
email me
Kees Ampt Independent Consultant
Meer voor minder

Click below for English text
English text

56weken.xls
56weken.xls
Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 8/7/2018
keuzelijsten_op_2_niveaus.xls
keuzelijsten_op_2_niveaus.xls
Van_kerstboom_tot_pannenkoek_en_terug.pdf
Van_kerstboom_tot_pannenkoek_en_terug.pdf
Er is zelfs een ambitieuze, in de belangstelling staande politicus die dacht dat hij met het pannenkoekmodel veel problemen kan oplossen.
Een briljant idee of gebrek aan ervaring? Misschien moet hij dit verhaal ook maar eens lezen.

Wat die keuzelijsten in Excel betreft: er is een schijnbaar eenvoudiger oplossing door met rangenamen per kolom te werken. Er zitten wel wat haken en ogen aan doordat het niet (direct) werkt als de eerste keuze uit meer dan één woord bestaat en de flexibiliteit is volledig weg.
Niet helemaal duidelijk hoe dat allemaal zit? Stuur een mailtje of vul het formulier in. Zelf heb ik natuurlijk ook al verder uitgewerkte versies.
ontrafelen2.xls
ontrafelen2.xls